|
Wybrana konferencja już się odbyła 2018-09-06 - 2018-09-07
|
|
II Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach "Nowa jakość dla świadomego Konsumenta"
Produkty zbożowe są ważnym elementem zbilansowanej diety człowieka. W ich skład wchodzi nie tylko skrobia, będąca źródłem energii, ale także związki o udokumentowanych właściwościach prozdrowotnych. Doskonalenie rodów uprawianych na świecie zbóż dodatkowo poprawia ich wartość odżywczą co sprawia, że poszukuje się coraz to nowszych metod ich przetwarzania i nowych kierunków wykorzystania w żywieniu człowieka. Ważnym aspektem są również medyczne zalecenia żywieniowe, które skłaniają do eliminacji z diety niektórych składników pochodzenia zbożowego, m.in. glutenu. Konstruowanie prozdrowotnych produktów specjalnego przeznaczenia żywieniowego jest zatem ważnym wyzwaniem stojącym przed światem nauki.
Zapraszamy na II Konferencję Naukową Nauka o Zbożach, tym razem pod tytułem „Nowa jakość dla świadomego Konsumenta", gdzie w gronie specjalistów oraz przedstawicieli świata biznesu prowadzić będziemy dyskusję nie tylko o jakości i postępach w uprawie, ale także o składnikach prozdrowotnych czy nowych trendach w produkcji żywności na bazie zbóż.
Konferencja odbędzie się w dniach 6-7. września 2018 roku na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.
Opłata: 420
Początek konferencji: 2018-09-06, godzina 09:00 Koniec konferencji: 2018-09-07, godzina 15:00
|
|
dodaj konferencję do:
|
|
|
Lokalizacja konferencji :
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Wojska Polskiego 31 60-624 Poznań Wielkopolskie
|
|
|
Organizator konferencji:
Zakład Technologii Zbóż - Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu ul. Wojska Polskiego 31 60-624 Poznań woj. Wielkopolskie
Telefon: 450000586 Fax: noz@up.poznan.pl
http://www.wup.poznan.pl/noz
|
|
|
Dodaj sprawozdanie
|
|
|
|
|