konferencje
 
konferencje
Konferencje:

»   Biznesowe
»   Finansowe
»   Ekonomiczne
»   Marketingowe
»   Gospodarcze
»   Naukowe
»   Językowe
»   Informatyczne IT
»   Handlowe
»   Prasowe
»   Prawne
»   Przemysłowe
»   Medyczne
»   Dotacje Europejskie
»   Firmowe
»   Menedżerskie
»   Telekomunikacyjne
»   Transportowe
»   Turystyczne

Dodaj konferencję

Miejsca konferencji:

»   Katowice
»   Kraków
»   Poznań
»   Warszawa
»   Wrocław

»   lista miejscowości

Ośrodki konferencyjne

»   Dolnośląskie
»   Kujawsko-Pomorskie
»   Lubelskie
»   Lubuskie
»   Łódzkie
»   Małopolskie
»   Mazowieckie
»   Opolskie
»   Podkarpackie
»   Podlaskie
»   Pomorskie
»   Śląskie
»   Świętokrzyskie
»   Warmińsko-Mazurskie
»   Wielkopolskie
»   Zachodniopomorskie

Dodaj Twój obiekt

Organizatorzy imprez:

»   Agencje artystyczne
»   Agencje hostess
»   Artyści
»   Catering
»   Dekoracje
»   Fotografia / wideofilmowanie
»   Imprezy dla dzieci
»   Imprezy integracyjne
»   Imprezy okolicznościowe
»   Imprezy plenerowe
»   Imprezy sezonowe
»   Imprezy towarzyszące
»   Miejsca imprez, spotkań
»   Obsługa techniczna
»   Ochrona i bezpieczeństwo imprez
»   Oprawa muzyczna imprez
»   Organizacja bankietów
»   Organizacja imprez masowych
»   Organizacja konferencji
»   Organizacja szkoleń
»   Organizacja targów
»   Organizacja wesel
»   Przebrania
»   Spotkania firmowe
»   Tłumaczenia
»   Touroperator
»   Wyposażenie spotkań, imprez
»   Inne

Dodaj Twojš ofertę w tym miejscu

 
 

Konferencja dla branży gastronomicznej podczas Festiwalu Dobrego Smaku

Przeczytany: 1293 razy
Dodany: 2010-06-11 10:40:03
Aktualizowano: 2010-06-11 13:17:55

Jesteś właścicielem restauracji, jej managerem lub szefem kuchni? Zastanawiasz się nad otwarciem własnego lokalu? Weź udział w Konferencji organizowanej w ramach siódmego Festiwalu Dobrego Smaku i wykorzystaj kryzys gospodarczy, aby osiągnąć sukces.

Prowadzenie własnego biznesu, a w szczególności restauracji to ogromne wyzwanie w dobie kryzysu. Coraz większa konkurencja, biedniejsze społeczeństwo i drożejące produkty to tylko niektóre problemy, z którymi borykają się na co dzień właściciele i managerowie restauracji. Konferencja „Jak wykorzystać kryzys, aby osiągnąć sukces?”, organizowana w ramach Festiwalu Dobrego Smaku to odpowiedź organizatorów na potrzeby branży gastronomicznej. Prowadzenie własnego biznesu wymaga elastyczności i nieustannego dopasowywania się do aktualnych potrzeb rynku. Kryzys nie musi oznaczać rezygnacji z tego, co do tej pory osiągnęliśmy. Czasem wystarczy zmienić aranżację wnętrza, menu, czy też zainwestować w działania marketingowe- przekonuje organizatorka Festiwalu Dobrego Smaku- Barbara Sokołowska-Urbańczyk.

Restauracje jako pierwsze odczuwają skutki kryzysu na rynku finansowym, dlatego warto, by jak najszybciej zaczęły z nim walczyć. Na konferencji  „Jak wykorzystać kryzys, aby osiągnąć sukces?” wystąpią  szanowani eksperci z zakresu gastronomii, marketingu i architektury. Posiadanie wiedzy z tych trzech obszarów zapewni sukces każdemu lokalowi gastronomicznemu. I tu z pomocą przychodzą tacy eksperci jak  Constant-Michel Labarre- francuski mistrz kuchni,  Przemysław Andrzejak - przedstawiciel BEST PLACE- Europejskiego Instytutu Marketingu Miejsc,  Sławomir Chrzczonowski- Sommelier, juror międzynarodowych konkursów winiarskich, Jakub Majewski i Łukasz Pastuszka - Moomoo architects, Maciej Plutecki- Regionalny Związek Pracodawców Prywatnych Ziemi Łódzkiej LEWIATAN, Jacek Szklarek - prezes Slow Food Polska. Podzielą się oni z uczestnikami swoją  wiedzą i wieloletnim doświadczeniem związanym z branżą gastronomiczną.

Konferencja odbędzie się 25 czerwca w piątek, w łódzkim Hotelu Focus.

Jeżeli chcesz uzyskać odpowiedź jak uratować swoją restaurację lub stworzyć nową, która będzie odporna na kryzys zajrzyj na www.festiwaldobregosmaku.eu



Program konferencji „Jak wykorzystać kryzys aby osiągnąć sukces?”

10.15 – 10.55     „Jak wykorzystać kryzys do zbudowania przewagi konkurencyjnej?” Constant-Michel Labarre- francuski mistrz kuchni, v-ce prezes Euro-Toques Polska, Prezes Akademii Konkurs Bocuse d'Or Poland,

10.55 – 11.25    „Jak dbać o dobry wizerunek restauracji” Przemysław Andrzejak - przedstawiciel BEST PLACE- Europejskiego Instytutu Marketingu Miejsc, Pełnomocnik Rektora Uniwersytetu Medycznego w Łodzi ds. Rozwoju i Promocji Uczelni

11.25 – 11.45    „Czy warto zatrudnić sommeliera?” Sławomir Chrzczonowski- Sommelier, juror międzynarodowych konkursów winiarskich, twórca portalu winomania.pl

12.15 – 12.45    "Wykorzystać niewykorzystane... -czyli współczesne adaptacje nietypowych przestrzeni na cele gastronomiczne" - Jakub Majewski i Łukasz Pastuszka - Moomoo architects

12.45 – 13.20    „Przynależność do organizacji pracodawców jako element innowacyjnego zarządzania firmą” Maciej Plutecki – Regionalny Związek Pracodawców Prywatnych Ziemi Łódzkiej LEWIATAN

13.20 – 14.00    „Slow Food jako nowa alternatywa dla polskiej gastronomii” Jacek Szklarek - prezes Slow Food Polska

Wysłane 2010-06-11 10:40:03 przez M-S-M
konferencjebranża turystycznakonferencja dla branży gastronomicznej
Artykuły powiązane z powyższym
Organizując konferencję, trzeba znaleźć odpowiedni obiekt. Powinien być nowoczesny, ale też prestiżowy. Doskonałym przykładem jest Hotel Mistral Sport. Warto na jego temat dowiedzieć się więcej i poznać ofertę.
Omijasz konferencje biznesowe i branżowe szerokim łukiem? Wiele wskazuje na to, że robisz poważny błąd! Tego typu spotkania to okazja do wyciągnięcia wielu lekcji pozwalających zwiększyć efektywność czy konkurencyjność. Dzięki nim znacznie łatwiej wypracować również solidną pozycję w branży. Sprawdź, co mogą Ci dać konferencje – niezależnie od tego, czy jesteś pracownikiem, freelancerem czy właścicielem firmy.
Konferencja to wydarzenie, które ma ogromne znaczenie dla danej firmy. Nie tylko pozwala na nawiązanie nowych kontaktów biznesowych, ale także wdrożenie nowych pomysłów i nawiązanie interesujących współprac. Bardzo ważne jest, by osoby odpowiedzialne za organizację konferencji wiedziały, na co zwrócić uwagę, by sprostać oczekiwaniom zaproszonych gości.
  STRONA GŁÓWNA | DODAJ KONFERENCJĘ | ONAS | REKLAMA | KONTAKT | MAPA | ARTYKUŁY