konferencje

»   Touroperator
»   Wyposażenie spotkań, imprez
»   Inne

Dodaj Twojš ofertę w tym miejscu

Konferencja Innowacyjna Europa już w październiku (Centrum Prasowe PAP)

Przeczytany: 654 razy
Dodany: 2015-10-09 13:54:34
Aktualizowano: 2015-10-09 13:55:36

W dniach 27 - 28 października 2015 r. w Gdańsku odbędzie się konferencja Innowacyjna Europa organizowana przez założycieli Koalicji na rzecz Polskich Innowacji (KPI). Konferencja będzie zarówno miejscem debaty o przyszłości innowacji, jak i podsumowaniem sześciu miesięcy prac Koalicji. Uczestnicy konferencji przedstawią ocenę bieżącej sytuacji, propozycje zmian oraz perspektywy rozwoju sektora innowacji w Polsce i Europie.

W programie tegorocznej konferencji znalazły się panele dyskusyjne, warsztaty, prezentacje i prelekcje. Wśród zaproszonych na konferencję gości są zagraniczni i polscy prelegenci zajmujący się tematem innowacji, a także przedstawiciele całego polskiego ekosystemu innowacji: przedsiębiorcy, naukowcy oraz politycy.

Konferencję zainauguruje sesja poświęcona wyzwaniom legislacyjnym dla ekosystemu innowacji. Kolejne panele dotyczyć będą m.in. narzędzi, które wspierają powstawanie innowacji i ich finansowania. W pierwszym dniu swoje prelekcje wygłoszą także zaproszeni goście, m.in. międzynarodowej sławy brytyjski lekarz i naukowiec prof. Richard Frąckowiak, autor komputerowej mapy mózgu nominowany do Nagrody Europejskiego Wynalazcy prof. Wiesław Nowiński oraz amerykański specjalista transferu technologii Louis Berneman. Drugi dzień konferencji to przede wszystkim praktyczne warsztaty i inspirujące wykłady, a także prezentacje polskich naukowców i start-upów o ich międzynarodowych sukcesach. Podczas konferencji zaprezentowane zostaną również wyniki prac grup roboczych Koalicji, w tym raporty dotyczące wybranych obszarów.

Koalicja, której założycielami są m.in. Fundacja na rzecz Nauki Polskiej, Pomorską Specjalną Strefę Ekonomiczną, Intel, Konfederacja Lewiatan, Narodowe Centrum Badań i Rozwoju, PwC, Startup Poland oraz Wardyński i Wspólnicy została powołana w kwietniu br. Celem jej działania jest stworzenia przyjaznych warunków dla rozwoju ekosystemu innowacji w Polsce.

KPI na początku działalności powołała cztery grupy robocze, których celem jest wypracowanie proinnowacyjnych rozwiązań na rzecz rozwoju sektora B+R w Polsce i zwiększenia poziomu innowacyjności polskiej gospodarki. Tematy objęte pracami KPI to:

- Komercjalizacja badań i formy inwestowania w projekty o podwyższonym ryzyku,

- System podatkowy a proces innowacji,

- Regulacje prawne,

- Współpraca nauki z biznesem.

Konferencja Innowacyjna Europa

27 - 28 października 2015 roku

Europejskie Centrum Solidarności w Gdańsku

Szczegółowy program konferencji oraz formularz rejestracyjny znajdują się na stronie internetowej wydarzenia pod adresem: www.ie2015.pl.

Więcej informacji o KPI: www.koalicjadlainnowacji.pl

Twitter: @innowacjePL

Źródło informacji: Koalicja na rzecz Polskich Innowacji

źródło informacji: (Centrum Prasowe PAP)

Wysłane 2015-10-09 13:54:34 przez M-S-M
bizneskonferencjakonferencja Innowacyjna EuropaKoalicja na rzecz Polskich Innowacji
Artykuły powiązane z powyższym
Współczesny rynek oferuje ogrom towarów i usług. Wyróżnienie się na tle konkurencji jest bardzo ważne. Dla klienta natomiast najważniejsza jest jakość. Jak połączyć obie zmienne, czyli jak wyróżnić się jakością?
Szkolenia językowe w biznesie – czy warto?
Wysłano 2019-03-25 14:13:51
Pracownicy coraz chętnie chcą szkolić się i zdobywać wiedzę w różnych dziedzinach. Jedną z nich jest nauka języków obcych. Szczególnie tyczy się to angielskiego biznesowego. Pracodawcy zatem wysyłają swoich pracowników na takie szkolenia, a niekiedy sami w nich również uczestniczą. Gwarantuje to wiele korzyści zawodowych, co wpływa na jakość firmy i rozwój kadry. Czy warto zatem postawić na kurs angielskiego biznesowego?
Wyjazdy zagraniczne są w obecnych czasach bardzo popularną formą wypoczywania, a dodatkowo pomagają nieraz poszerzać horyzonty.
  STRONA GŁÓWNA | DODAJ KONFERENCJĘ | ONAS | REKLAMA | KONTAKT | MAPA | ARTYKUŁY