konferencje

»   Touroperator
»   Wyposażenie spotkań, imprez
»   Inne

Dodaj Twojš ofertę w tym miejscu

Konferencja Innowacyjna Europa już w październiku (Centrum Prasowe PAP)

Przeczytany: 625 razy
Dodany: 2015-10-09 13:54:34
Aktualizowano: 2015-10-09 13:55:36

W dniach 27 - 28 października 2015 r. w Gdańsku odbędzie się konferencja Innowacyjna Europa organizowana przez założycieli Koalicji na rzecz Polskich Innowacji (KPI). Konferencja będzie zarówno miejscem debaty o przyszłości innowacji, jak i podsumowaniem sześciu miesięcy prac Koalicji. Uczestnicy konferencji przedstawią ocenę bieżącej sytuacji, propozycje zmian oraz perspektywy rozwoju sektora innowacji w Polsce i Europie.

W programie tegorocznej konferencji znalazły się panele dyskusyjne, warsztaty, prezentacje i prelekcje. Wśród zaproszonych na konferencję gości są zagraniczni i polscy prelegenci zajmujący się tematem innowacji, a także przedstawiciele całego polskiego ekosystemu innowacji: przedsiębiorcy, naukowcy oraz politycy.

Konferencję zainauguruje sesja poświęcona wyzwaniom legislacyjnym dla ekosystemu innowacji. Kolejne panele dotyczyć będą m.in. narzędzi, które wspierają powstawanie innowacji i ich finansowania. W pierwszym dniu swoje prelekcje wygłoszą także zaproszeni goście, m.in. międzynarodowej sławy brytyjski lekarz i naukowiec prof. Richard Frąckowiak, autor komputerowej mapy mózgu nominowany do Nagrody Europejskiego Wynalazcy prof. Wiesław Nowiński oraz amerykański specjalista transferu technologii Louis Berneman. Drugi dzień konferencji to przede wszystkim praktyczne warsztaty i inspirujące wykłady, a także prezentacje polskich naukowców i start-upów o ich międzynarodowych sukcesach. Podczas konferencji zaprezentowane zostaną również wyniki prac grup roboczych Koalicji, w tym raporty dotyczące wybranych obszarów.

Koalicja, której założycielami są m.in. Fundacja na rzecz Nauki Polskiej, Pomorską Specjalną Strefę Ekonomiczną, Intel, Konfederacja Lewiatan, Narodowe Centrum Badań i Rozwoju, PwC, Startup Poland oraz Wardyński i Wspólnicy została powołana w kwietniu br. Celem jej działania jest stworzenia przyjaznych warunków dla rozwoju ekosystemu innowacji w Polsce.

KPI na początku działalności powołała cztery grupy robocze, których celem jest wypracowanie proinnowacyjnych rozwiązań na rzecz rozwoju sektora B+R w Polsce i zwiększenia poziomu innowacyjności polskiej gospodarki. Tematy objęte pracami KPI to:

- Komercjalizacja badań i formy inwestowania w projekty o podwyższonym ryzyku,

- System podatkowy a proces innowacji,

- Regulacje prawne,

- Współpraca nauki z biznesem.

Konferencja Innowacyjna Europa

27 - 28 października 2015 roku

Europejskie Centrum Solidarności w Gdańsku

Szczegółowy program konferencji oraz formularz rejestracyjny znajdują się na stronie internetowej wydarzenia pod adresem: www.ie2015.pl.

Więcej informacji o KPI: www.koalicjadlainnowacji.pl

Twitter: @innowacjePL

Źródło informacji: Koalicja na rzecz Polskich Innowacji

źródło informacji: (Centrum Prasowe PAP)

Wysłane 2015-10-09 13:54:34 przez M-S-M
bizneskonferencjakonferencja Innowacyjna EuropaKoalicja na rzecz Polskich Innowacji
Artykuły powiązane z powyższym
Organizacja eventu to szereg czynników, które należy wziąć pod uwagę. Wynajem namiotów jest często pomijany. To błąd, który może się zemścić.
Szkolenie w Krakowie
Wysłano 2018-04-26 10:05:06
Kraków to nie tylko piękne i zabytkowe miasto, które odwiedzają turyści z całego świata. To także ważny ośrodek biznesowy, jeden z najważniejszych w tej części Europy. W tym przypadku działa nie tylko historyczny urok Grodu Kraka, ale i potencjał biznesowy, który budują m. in. liczne przedsiębiorstwa, instytucje, hotele oraz nowoczesne sale szkoleniowe.
Powodzenie konferencji w dużej mierze zależy od wyboru miejsca, gdzie ona się będzie odbywać. Dobra lokalizacja ma znaczenie tak dla organizatora, jak i dla uczestników konferencji. Warto też pamiętać o tym, czy dojazd do centrum konferencyjnego jest dogodny dla uczestników, którzy korzystają z różnych środków transportu.
  STRONA GŁÓWNA | DODAJ KONFERENCJĘ | ONAS | REKLAMA | KONTAKT | MAPA | ARTYKUŁY