konferencje
 
konferencje
Konferencje:

»   Biznesowe
»   Finansowe
»   Ekonomiczne
»   Marketingowe
»   Gospodarcze
»   Naukowe
»   Językowe
»   Informatyczne IT
»   Handlowe
»   Prasowe
»   Prawne
»   Przemysłowe
»   Medyczne
»   Dotacje Europejskie
»   Firmowe
»   Menedżerskie
»   Telekomunikacyjne
»   Transportowe
»   Turystyczne

Dodaj konferencję

Miejsca konferencji:

»   Katowice
»   Kraków
»   Poznań
»   Warszawa
»   Wrocław

»   lista miejscowości

Ośrodki konferencyjne

»   Dolnośląskie
»   Kujawsko-Pomorskie
»   Lubelskie
»   Lubuskie
»   Łódzkie
»   Małopolskie
»   Mazowieckie
»   Opolskie
»   Podkarpackie
»   Podlaskie
»   Pomorskie
»   Śląskie
»   Świętokrzyskie
»   Warmińsko-Mazurskie
»   Wielkopolskie
»   Zachodniopomorskie

Dodaj Twój obiekt

Organizatorzy imprez:

»   Agencje artystyczne
»   Agencje hostess
»   Artyści
»   Catering
»   Dekoracje
»   Fotografia / wideofilmowanie
»   Imprezy dla dzieci
»   Imprezy integracyjne
»   Imprezy okolicznościowe
»   Imprezy plenerowe
»   Imprezy sezonowe
»   Imprezy towarzyszące
»   Miejsca imprez, spotkań
»   Obsługa techniczna
»   Ochrona i bezpieczeństwo imprez
»   Oprawa muzyczna imprez
»   Organizacja bankietów
»   Organizacja imprez masowych
»   Organizacja konferencji
»   Organizacja szkoleń
»   Organizacja targów
»   Organizacja wesel
»   Przebrania
»   Spotkania firmowe
»   Tłumaczenia
»   Touroperator
»   Wyposażenie spotkań, imprez
»   Inne

Dodaj Twojš ofertę w tym miejscu

 
 

Otwieramy włoską restaurację – wyposażenie

Przeczytany: 319 razy
Dodany: 2019-02-05 14:23:01
Aktualizowano: 2019-02-05 14:26:56

Biznes gastronomiczny jest wymagający – trzeba zainwestować na start spory kapitał, poświęcić na jego rozkręcenie wiele godzin dziennie, stworzyć odpowiedni zespół, znaleźć właściwy lokal i go wyposażyć. Podpowiadamy, jak to zrobić.

 

 

 

Wyposażenie a rodzaj lokalu

Konkurencja w branży gastronomicznej jest bardzo duża, dlatego też trzeba przygotować harmonogram otwarcia lokalu i strategię promocji lokalu, dokładnie przemyśleć jego profil, urządzenie i wyposażenie w funkcjonalne i niezbędne sprzęty jak np. piec konwekcyjny. Ważne jest też doświadczenie – szkolenie na menedżera gastronomii albo praktyka od podstaw w jakimś lokalu to dobry początek i szansa na zdobycie wiedzy know-how.

Warto też wiedzieć, że wyposażenie każdego lokalu będzie się różnić, wiele bowiem zależy od profilu naszej działalności – możemy otworzyć np. gruzińską, amerykańską czy włoską restaurację, bar szybkiej obsługi, bistro, naleśnikarnię, pizzerię itp. Na przykład maszynka do makaronu to standard we włoskim lokalu, ale zbędny sprzęt w sushi barze, z kolei wysokiej jakości piec i kuchnia indukcyjna przydadzą się w prawie każdym miejscu.

Urządzając lokal, należy wybierać urządzenia zgodnie z jej rodzajem – inne sprzęty mogą okazać się niezastąpione w restauracji serwującej potrawy kuchni polskiej, inne w knajpce azjatyckiej czy też pizzerii. Na początku przede wszystkim zastanów się, czego będziesz potrzebować, aby móc wyczarować w kuchni takie dania, które podbiją serca i podniebienia klientów.

 

Jakie sprzęty we włoskiej restauracji?

Restauracje z włoską kuchnią cieszą się w Polsce niesłabnącą popularnością i wciąż powstają kolejne. Warto wiedzieć, jak je urządzić, co będzie niezbędne do ich sprawnego funkcjonowania i zadowolenia gości.

Podstawowy sprzęt gastronomiczny jest jednak stały – trzeba zainwestować m.in. w kuchnię indukcyjną czy piec konwekcyjno-parowy, zmywarkę, akcesoria do przechowywania produktów spożywczych, zestaw garnków itd. Warto jednak dokładnie przeanalizować swoje potrzeby i zrobić ich dokładną listę.

Aby z powodzeniem serwować dania kuchni włoskiej, warto zaopatrzyć się w maszynkę do makaronu, krajalnicę, grill, a także wydzielić osobną przestrzeń na przygotowywanie pizzy oraz sałatek. Kuchnia włoska bazuje na świeżych i wysokiej jakości produktach, a zatem przygotowanie osobnego miejsca jest kluczowe. Bardzo ważny w takim lokalu jest też ekspres do kawy – espresso po posiłku albo cafe latte do deseru to już klasyka!

 

Ogródek restauracyjny

Dobrym pomysłem jest też urządzenie ogródka restauracyjnego lub piwnego na zewnątrz, gdyż w sezonie wiosennym i letnim większość gości woli tam spędzać czas. Warto jednak wiedzieć, że zwykle konieczne jest też uzyskanie dodatkowego zezwolenia od zarządcy i uiszczenie dodatkowej opłaty. Mimo to ogórek czy taras zdecydowanie przyciąga gości.

Ważne, aby wybierać urządzenia gastronomiczne wysokiej klasy, wytrzymałe, wydajne i funkcjonalne. Profesjonalne wyposażenie lokalu wpływa na jego efektywność, poziom i komfort pracy całej załogi.

Wysłane 2019-02-05 14:23:01 przez gegol
wyposażeniestyl Włoskiresturacja
Artykuły powiązane z powyższym
Wyposażenie biura dla start-upu
Wysłano 2018-03-26 12:42:57
Zakładając start-up, warto pamiętać, że dobrze urządzona przestrzeń sprzyja kreatywności, która jest w tej branży najważniejsza. Dobrze urządzone biuro pozytywnie wpływa także na motywację pracowników oraz ich wzajemną integrację. Nie można zapominać, że przestrzeń powinna być także wygodna oraz spełniać warunki bezpieczeństwa i higieny pracy.
Szukasz ciekawych i funkcjonalnych rozwiązań projektowych? Chcesz, aby Twój dom zachwycał pięknym wyglądem i gwarantował funkcjonalność? Sprawdź, jak skorzystać z potencjału tablic kredowych i ciesz się doskonale zaprojektowanym i przyjaznym wszystkim domownikom wnętrzem.
Jak wiadomo wielu z nas korzysta z przenośnego PC, czy to w pracy czy w podróży. Firmy wprowadzają, coraz to nowsze technologie, dzięki którym praca z notebookami staję się bardziej komfortowa jak i wydajniejsza.
  STRONA GŁÓWNA | DODAJ KONFERENCJĘ | ONAS | REKLAMA | KONTAKT | MAPA | ARTYKUŁY