konferencje
 
konferencje
Konferencje:

»   Biznesowe
»   Finansowe
»   Ekonomiczne
»   Marketingowe
»   Gospodarcze
»   Naukowe
»   Językowe
»   Informatyczne IT
»   Handlowe
»   Prasowe
»   Prawne
»   Przemysłowe
»   Medyczne
»   Dotacje Europejskie
»   Firmowe
»   Menedżerskie
»   Telekomunikacyjne
»   Transportowe
»   Turystyczne

Dodaj konferencję

Miejsca konferencji:

»   Katowice
»   Kraków
»   Poznań
»   Warszawa
»   Wrocław

»   lista miejscowości

Ośrodki konferencyjne

»   Dolnośląskie
»   Kujawsko-Pomorskie
»   Lubelskie
»   Lubuskie
»   Łódzkie
»   Małopolskie
»   Mazowieckie
»   Opolskie
»   Podkarpackie
»   Podlaskie
»   Pomorskie
»   Śląskie
»   Świętokrzyskie
»   Warmińsko-Mazurskie
»   Wielkopolskie
»   Zachodniopomorskie

Dodaj Twój obiekt

Organizatorzy imprez:

»   Agencje artystyczne
»   Agencje hostess
»   Artyści
»   Catering
»   Dekoracje
»   Fotografia / wideofilmowanie
»   Imprezy dla dzieci
»   Imprezy integracyjne
»   Imprezy okolicznościowe
»   Imprezy plenerowe
»   Imprezy sezonowe
»   Imprezy towarzyszące
»   Miejsca imprez, spotkań
»   Obsługa techniczna
»   Ochrona i bezpieczeństwo imprez
»   Oprawa muzyczna imprez
»   Organizacja bankietów
»   Organizacja imprez masowych
»   Organizacja konferencji
»   Organizacja szkoleń
»   Organizacja targów
»   Organizacja wesel
»   Przebrania
»   Spotkania firmowe
»   Tłumaczenia
»   Touroperator
»   Wyposażenie spotkań, imprez
»   Inne

Dodaj Twojš ofertę w tym miejscu

 
 

II Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach "Nowa jakość dla świadomego Konsumenta"


Produkty zbożowe są ważnym elementem zbilansowanej diety człowieka. W ich skład wchodzi nie tylko skrobia, będąca źródłem energii, ale także związki o udokumentowanych właściwościach prozdrowotnych. Doskonalenie rodów uprawianych na świecie zbóż dodatkowo poprawia ich wartość odżywczą co sprawia, że poszukuje się coraz to nowszych metod ich przetwarzania i nowych kierunków wykorzystania w żywieniu człowieka. Ważnym aspektem są również medyczne zalecenia żywieniowe, które skłaniają do eliminacji z diety niektórych składników pochodzenia zbożowego, m.in. glutenu. Konstruowanie prozdrowotnych produktów specjalnego przeznaczenia żywieniowego jest zatem ważnym wyzwaniem stojącym przed światem nauki.

Zapraszamy na II Konferencję Naukową Nauka o Zbożach, tym razem pod tytułem „Nowa jakość dla świadomego Konsumenta", gdzie w gronie specjalistów oraz przedstawicieli świata biznesu prowadzić będziemy dyskusję nie tylko o jakości i postępach w uprawie, ale także o składnikach prozdrowotnych czy nowych trendach w produkcji żywności na bazie zbóż.

Konferencja odbędzie się w dniach 6-7. września 2018 roku na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu  Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.



Opłata: 420

Początek konferencji: 2018-09-06, godzina 09:00
Koniec konferencji: 2018-09-07, godzina 15:00
dodaj konferencję do: wykop.pl
Lokalizacja konferencji :

Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Wojska Polskiego 31
60-624  Poznań
Wielkopolskie

Organizator konferencji:

Zakład Technologii Zbóż - Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
ul. Wojska Polskiego 31
60-624  Poznań
woj. Wielkopolskie

Telefon: 450000586
Fax: 
noz@up.poznan.pl
http://www.wup.poznan.pl/noz







  STRONA GŁÓWNA | DODAJ KONFERENCJĘ | ONAS | REKLAMA | KONTAKT | MAPA | ARTYKUŁY