|
Wybrana konferencja już się odbyła 2021-05-27 - 2021-05-27
|
|
III Ogólnopolska Konferencja Naukowa Nutricib âŻywność i żywienie - przegląd i badaniaâ
III Ogólnopolska Konferencja Naukowa Nutricib „Żywność i żywienie - przegląd i badania” Lublin/online, 27 maja 2021 r.
Celem Konferencji jest przegląd najnowszych doniesień naukowych i badań z zakresu nauk o żywności i żywieniu. Zagadnienie to odgrywa istotną rolę w życiu człowieka. Zapewnienie wysokiej jakości produktów spożywczych oraz dbałość o prawidłowe odżywianie, stanowi wyzwanie zarówno dla jej producentów, jak i dla naukowców.
W dobie intensywnego wzrostu populacji i jednocześnie coraz powszechniejszego problemu ze zrównoważonym gospodarowaniem zasobami, tematyka żywności i żywienia kształtuje się na jedną z głównych dziedzin będących wyzwaniem dla środowiska naukowego w nadchodzących latach i dziesięcioleciach. Podczas Konferencji zostaną poruszone zagadnienia związane z zapewnianiem odpowiedniej jakości i ilości żywności, jej produkcją i przetwarzaniem, a także kwestie dotyczące konsumpcji.
Z punktu widzenia nauki istotną problematykę stanowi dbałość o dostarczanie do organizmu prawidłowej ilości poszczególnych składników odżywczych, których poziom uzależniony jest m.in. od wieku i trybu życia danej osoby. W gronie ekspertów będziemy dyskutować o diecie współczesnego człowieka oraz jej wpływie na rozwój i wzrost liczby tzw. chorób cywilizacyjnych.
Zagadnienia tematyczne: - produkcja żywności – technologie i rozwiązania na skalę lokalną i przemysłową - metody przetwarzania i obróbki żywności - innowacyjne rozwiązania w zakresie przechowywania, pakowania, transportu i dystrybucji żywności - zrównoważone gospodarowanie żywnością (ograniczenie strat i marnowania żywności) - metody analizy jakości i bezpieczeństwa żywności - składniki biologicznie czynne w żywności - żywność o specjalnym przeznaczeniu (np. jadalne szczepionki, żywność funkcjonalna) - specyfika żywienia na każdym etapie życia - choroby cywilizacyjne związane z niewłaściwym odżywianiem - marketing produktów spożywczych i racjonalne zakupy
Więcej informacji na stronie: http://www.nutricib.pl/ https://www.facebook.com/KonferencjaNutricib/
Kontakt: kontakt@nutricib.pl +48 733 933 416
Opłata: 299
Początek konferencji: 2021-05-27 Koniec konferencji: 2021-05-27
|
|
dodaj konferencję do:
|
|
|
Lokalizacja konferencji :
Jeszcze nie została określona. Zapytaj organizatora bezpośrednio lub poczekaj na uzupełnienie tej informacji.
|
|
|
Organizator konferencji:
Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju - TYGIEL ul. Głowackiego 35/348 20-060 Lublin woj. Lubelskie
Telefon: +48 733 933 416 Fax: kontakt@fundacja-tygiel.pl
http://www.fundacja-tygiel.pl
|
|
|
Dodaj sprawozdanie
|
|
|
|
|